Årets Skämt, Svenska Sjukvården!

Kan man ens kalla det för sjukvård?

C vart helt plötsligt sjuk i torsdags och fick feber. Samtidigt som febern började avta (fredags) så började han få svårt att andas. Låter helt konstigt när han andas, som att han anstränger sej till max för att få luft. Igår var vi iväg till vårdcentralen och läkaren tog blodprov och hittade inget men lyssnade på lungorna och tyckte att det lät lite ansträngt så jag och H och en sjuksköterska fick hjälpas åt att hålla i honom samt trycka en mask öven hans mun för att få i honom astmamedicin för att kolla om det blev bättre. Stackarn skrek sej jätte trött och kändes som att jag skulle börja grina. Kan inte föreställa mej hur föräldrar med barn som vistas på sjukhus ofta klarar av det. Känns inte som att hjälpte särskilt mycket för idag var det lika dåligt som igår. Då ringde vi vårdcentralen igen för läkaren sa att vi inte skulle tveka om vi inte tyckte att det blev bättre. Dom i sin tur hänvisar till ÖREBRO akuten då det inte finns några barnläkare i KGA, bara det är ju sjukt. Så vi åkte dit, satt där i 3 timmar. Under de 3 timmarna så dök inte läkaren upp en enda gång och det var 3 spädbarn innan oss, en utav dom skrek konstant och hade 40 graders feber. Till slut blev pappan förbannad och sköterskan svarar med att de ringt läkaren 4 ggr men ännu ingen läkare som dykt upp. DET HÄR ÄR AKUTEN I SVERIGE!


Ska inte små barn prioriteras
? Dom kan inte säga vad som är fel eller vart dom har ont så när man väl tagit redan på det, med denna snigelfart, kanske det är försent. Ändå så kom det in en flicka i tioårsåldern som fick gå före alla små barnen och blev omhändertagen på en gång.


Dom skyllde det på att de bara fanns en barnläkare där som både hade ronden på neontalen och hade passet på akuten. Men snälla ta in flera läkare? Det är ju AKUTEN. Där om någonstans ska man väl vara bemannad så att man kan hjälpa folk så snabbt som möjligt.

Det här ska vara sjukvården i Sverige? Man får utan tvekan bättre hjälp i USA. Den stora frågan är, vart fan går mina skattepengar?


Kommentarer
Postat av: L

Finns idioter till allt, brist på läkare i sverige ju...:S

2010-03-21 @ 20:31:13
Postat av: Anna

Jävligt jobbigt, men vad vet du om sjukvården i USA..? Det du sett på TV eller?

2010-03-21 @ 23:19:59
Postat av: Mimma

L: ja men vad fan dom tar ju in från andra länder hela tiden !



Anna: mmhm riktigt jobbigt. njae, man läser väl om det och har gjort dagligen och inget bra dessvärre och sverige börjar alltmer likna usa tyvärr.

2010-03-22 @ 19:57:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0